| |   Volg ons!

Over ons

Over Elmedix

Kanker blijft wereldwijd een aanzienlijk gezondheidsprobleem; lokale behandeling heeft vooruitgang geboekt maar een behandeling voor uitgezaaide ziekte blijft een belangrijke uitdaging.

Kleine moleculen en immunotherapie zijn veelbelovend, echter toepasbaar voor een klein percentage van de patiënten.

tijdlijn

2015

ElmediX werd opgericht met als doel de ontwikkeling van een nieuwe pancreaskanker behandeling.

2016

Na evaluatie van verschillende fysische technieken (elektromagnetische velden, laserlicht, magnetische velden en elektrische velden) wordt warmte als meest belovende techniek geselecteerd. Er wordt een prototype behandelingstoestel ontwikkeld voor preklinische testen.

2017

Start preklinische testen op Aachener minipigs.

2018

Opening kantoor in Mechelen met focus op de biotech activiteiten.

Start hondenstudie fase I.

2020

First-In-Human Studie: Goedkeuring Ethische Commissie Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) in juni 2020.

Goedkeuring Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) in juli 2020.

Start First-In-Human klinische studie in oktober 2020.

2022

Ons verhaal is terug te vinden in de belangrijkste Belgische kranten januari 2022.

Onze missie

Doel

Ons doel is de kwaliteit van leven te verbeteren en het leven van miljoenen patiënten wereldwijd te verlengen door toepassing van onze innovatieve technologieën. Wij willen opmerkelijke oplossingen bieden die een meerwaarde betekenen voor patiënten en hun familie, artsen, verplegend personeel en ziekenhuizen.

Focus

We richten ons op de individuele waarden en inzet van al onze medewerkers door een werkomgeving te creëren die ruimte biedt voor persoonlijke voldoening, zekerheid, een correcte verloning en carrièremogelijkheden.

Streven

Wij streven naar de hoogst mogelijke betrouwbaarheid en kwaliteit van onze producten. Onze wens is erkend te worden als “best-in-class” voor het leveren van hoogwaardige innovatieve producten die wij als commerciële mogelijkheid aan onze partners aanbieden. Wij streven naar een goede strategische en duurzame samenwerking met onze partners.

Toekomst
Wij willen een redelijke winst maken uit onze bedrijfsactiviteiten, zodat wij onze verplichtingen kunnen nakomen, onze groei kunnen voortzetten en onze doelstellingen kunnen bereiken.
Missie
Onze missie moedigt ons aan bij te dragen aan het welzijn van de mens en aan onze gemeenschap, wat ook milieuvriendelijke maatregelen inhoudt. Wij streven ernaar producten te ontwikkelen die een minimale impact hebben op het milieu in termen van ontwerp, grondstoffen, productie, verpakking, recycling en afvalverwerking.

Onze waarden

Sterke waarden bepalen onze bedrijfscultuur en helpen ons de missie en visie van ElmediX te verwezenlijken.

Betrouwbaarheid

Als onderneming willen wij een stabiele, zorgzame en betrouwbare partner zijn voor al onze stakeholders: patiënten, zorgverleners en ziekenhuizen, leveranciers, werknemers en aandeelhouders.

Teamwork

Als team werken wij constructief samen aan hetzelfde doel in een open positieve sfeer, met respect voor elkaar, waarbij wij streven naar een prettige, motiverende en inspirerende werkomgeving.

Integriteit

Wij streven ernaar onze verantwoordelijkheden als onderneming op te nemen met een hoge mate van burgerzin. Het bevordert respect, eerlijkheid, transparantie en rechtvaardigheid waarmee wij onze beroepspraktijken leiden en bepaalt onze positieve bijdrage aan de samenleving.

Betrokkenheid

Toewijding, het nemen van verantwoordelijkheid, initiatief en voortdurende verbetering zijn diep verankerd in onze bedrijfscultuur.

Management Team

Prof. dr. John-Paul Bogers
CEO/CSO & Co-founder

John-Paul Bogers (CEO) is professor in de Histologie en Celbiologie aan de Universiteit Antwerpen. Hij is tevens stichter of bestuurslid van 6 Belgische en buitenlandse (Zuid-Afrika) bedrijven (allen medisch of technologie gedreven).

John-Paul was hoofdonderzoeker van drie grote klinische studies naar moleculaire biomarkers, diende met succes aanvragen in voor 20 nationale, door de industrie gefinancierde en internationale projecten (waarvan 3 door de EU gefinancierde programma’s). Hij was promotor van 13 verdedigde PhD studenten en publiceerde > 150 wetenschappelijke artikelen.

Ir. Johan Van den Bossche
Voorzitter RvB & Co-founder

Johan Van den Bossche is Voorzitter van de Raad van Bestuur, serial entrepreneur. Hij was medeoprichter van Krypton Electronic Engineering en leidde het bedrijf tot de verkoop in 2005 aan Metris (vandaag NIKON Metrology). Sindsdien is hij betrokken geweest bij verschillende nieuwe ondernemingen: LAB Motion Systems (Luchtlagers), ReVision (neurotechnologie voor blinde mensen), Sculpman (3D printer technologie), Xenomatix (Lidar voor autonoom rijden), Faromatics (Robotica & AI voor boerderij automatisering, Barcelona) en Mauhn (Ontwikkeling van een humaan brein).

Johan studeerde af aan de KUL als Elektrotechnisch ingenieur en werkte aan een doctoraat in robotica aan PMA, Leuven en NIST, Washington DC.

Sinds de start in 2015 heeft ElmediX een zeer kundig en multidisciplinair team bij elkaar gebracht.
In de (nabije) toekomst zal ons team worden uitgebreid met andere enthousiaste collega’s.

We zijn continu op zoek naar professionals die onze baanbrekende innovatie naar nieuwe hoogten kunnen tillen.
Interesse om het team te komen versterken? Bekijk onze actuele vacatures.

This site is registered on wpml.org as a development site.