| |   Volg ons!

VEELGESTELDE VRAGEN
(FAQ)

Wat is een Thermische therapie behandeling (ook hyperthermie behandeling genaamd)?

Bij een thermische therapie behandeling wordt het hele lichaam – van buiten en van binnen – met behulp van technologische innovatie op het gebied van temperatuursensoren op een stabiele en gecontroleerde manier verwarmd tot een precieze temperatuur van 41,5 °C.

Een volledige behandeling duurt meerdere uren (2 – 8 uur) en wordt onder verdoving uitgevoerd.

Een volledige kuur bestaat meestal uit 3 sessies, waarbij het aantal sessies wordt bepaald op basis van eerder onderzoek en overleg met de artsen die bij de behandeling betrokken zijn.

Hoe werkt een thermische therapie behandeling tegen kanker?

Opwarming van het lichaam tot een temperatuur van het koortsbereik stimuleert het immuunsysteem, remt de groei van tumoren, verhoogt de opname van geneesmiddelen tegen kanker en verhoogt de gevoeligheid van kankercellen voor bestraling en chemotherapie.

Waarom wordt het hele lichaam opgewarmd?

Kankercellen die zich naar andere locaties in het lichaam hebben verspreid, de zogenaamde metastasen (uitzaaiingen), zijn zeer moeilijk volledig te elimineren en leiden tot terugkerende tumoren.

Door het hele lichaam homogeen te verhitten, kunnen alle kankercellen in het hele lichaam tegelijk worden aangepakt.

Waarom wordt het momenteel gebruikt in combinatie met andere therapieën?

De kracht van thermische therapie is dat deze het effect van chemo- of radiotherapie versterkt.

Chemotherapeutische middelen bereiken de tumor vaak niet erg efficiënt omwille van de aanwezigheid van een groot en slecht gevasculariseerd stroma.

Door warmte toe te passen neemt de bloedstroom in het stroma toe, wat leidt tot een hogere opname van chemotherapeutica in de kankercellen. Dit effect verbetert op zijn beurt hun doeltreffendheid.

Thermische therapie zorgt er ook voor dat radiotherapie effectiever is op kankercellen en minder toxisch voor normaal weefsel.

Wie kan met THERMISCHE THERAPIE worden behandeld?

De meeste patiënten zouden baat kunnen hebben bij thermische therapie, maar momenteel wordt de behandeling gebruikt bij patiënten met nauwelijks of niet te opereren kanker, patiënten met vergevorderde tumoren en/of uitzaaiingen.

Is het veilig?

Tijdens de behandeling staan de patiënten onder voortdurende controle van een ervaren team van artsen.

Bovendien hebben verbeterde technologie en betere vaardigheden geleid tot minder bijwerkingen.

Literatuur over andere thermische behandelingsmodaliteiten laat kleine bijwerkingen zien zoals misselijkheid, braken en diarree. Ernstige bijwerkingen zijn onwaarschijnlijk, maar kunnen problemen met het hart, de bloedvaten en of belangrijke organen omvatten.

This site is registered on wpml.org as a development site.