| |   Volg ons!

Advisory board

AHMAD AWADA,
PROF, MD, PHD

Hoofd van het departement Oncologiegeneeskunde, Kankerinstituut Jules Bordet, Brussel, ULB.

Actieve deelname aan de klinische ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen tegen kanker.

Lid van verschillende internationale wetenschappelijke verenigingen (ASCO, EORTC, ESMO).

Auteur of co-auteur van 32 boekhoofdstukken en 330 artikels in internationale publicaties.

SUSAN BATES,
PROF, MD, PHDStudeerde aan de Universiteit van Arkansas School of Medicine.

Klinische opleiding in interne geneeskunde aan Georgetown University en in medische oncologie aan het National Cancer Institute.

Dr. Bates was hoofd klinisch onderzoeker en hoofd van de Molecular Therapeutics Section in de Developmental Therapeutics Branch van het Center for Cancer Research voordat zij in 2015 naar Columbia University verhuisde.

MARK DEWHIRST,
PROF, MD, PHD

Mark W. Dewhirst, DVM, PhD, FASTRO, FAAAS is de Emeritus Gustavo S. Montana Prof van Radiation Oncology, voormalig Associate Dean for Faculty Mentoring en Vice Director for Basis Science in het Duke Cancer Institute.

Dr. Dewhirst heeft onderzoeksinteresses in tumorhypoxie, angiogenese, hyperthermie en drugstransport en heeft meer dan 30 jaar NIH-financiering gehad om deze onderwerpen te bestuderen.

Hij heeft > 600 peer-reviewed publicaties, boekhoofdstukken en recensies en ontving vele onderscheidingen.

ZELJKO VUJASKOVIC,
MD, PHD

Hoofd van de divisie Translationele Stralingswetenschappen in het departement Radiation Oncology van de University of Maryland School of Medicine.

Van 1999 tot 2012 was hij klinisch bestralingsoncoloog en directeur van het Normal Tissue Injury Laboratory aan de Duke University. Bij Duke leidde hij ook het Clinical Hyperthermia Program.

Dr. Vujaskovic heeft > 150 artikelen en boekhoofdstukken gepubliceerd over radiotherapie, stralingsletsel en hyperthermie onderwerpen.

In 2016 geëerd met de J. Eugene Robinson Award van de Society for Thermal Medicine.

LIWEI WANG,
PROF, MD, PHD

Directeur van het alvleesklierkankercentrum van de Shanghai Jiaotong Universiteit.

Voorzitter van MDT deskundigencommissie van het Renji Ziekenhuis.

Voorzitter van Pancreatic Cancer Expert Committee van Chinese Soc. f Clin. Onco.

Voorzitter van de eerste “Chinese deskundigenconsensus over de diagnose en behandeling van pancreaskanker.

Geassocieerd redacteur van Journal of Pancreatology, publiceerde meer dan 100 SCI-publicaties.

STEPHAN BODIS,
PROF, MD, PHD

Hoogleraar Universitair Ziekenhuis Zürich & Kantonaal Ziekenhuis Aarua, Zwitserland.

Hij behaalde zijn medische graad in 1984 aan de Medische School van de Universiteit van Basel.

Na verschillende fellowships in Medische Oncologie, Stralingsoncologie, werd hij in november 2003 benoemd tot Directeur van het Instituut voor Stralingsoncologie van Kantonsspital Aarau.

Zijn werk betreft klinische aspecten van moleculaire radiobiologie, de toepassing van foton- en protonradiotherapie en de combinatie van hyperthermie met radiotherapie bij de behandeling van diverse kankers.

JACOBA VAN DER ZEE,
MD, PHD

Studeerde geneeskunde in Amsterdam en Leiden en promoveerde (onderwerp Whole Body Hyperthermia) aan de Erasmus Universiteit.

Sinds 1978 betrokken bij klinisch onderzoek naar hyperthermie als aanvulling op radiotherapie of chemotherapie in het Erasmus MC Kanker Instituut.

(Co)auteur van >130 peer reviewed publicaties over verschillende vormen van hyperthermie.

Was voorzitter van de European Society for Hyperthermic Oncology van 1996 tot 1999.

HANS CREZEE,
MSC, PHD

Hij behaalde zijn MSc in Experimentele Fysica in 1986 (Vrije Universiteit van Amsterdam) en zijn PhD in 1993 (Universiteit van Utrecht).

Zijn promotieonderzoek betrof theoretische en experimentele verificatie van thermische modellen die gebruikt worden bij de planning van hyperthermie behandelingen.

Sinds 2000 werkt hij op de afdeling Radiation Oncology van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam aan klinische hyperthermie.

Sinds 2008 is hij Principal Investigator voor hyperthermie systeemontwerp en behandelplanning. Awards : Dr. B.B. Singh Award 2010, ESHO-Pyrexar Award 2018.

JAAK J. JANSSENS,
PROF, MD, PHD

Oncoloog; CEO Bioncise, België

Doctor honoris causa in de gepersonaliseerde oncologie en moleculaire biologie.

Als voorzitter van de European Cancer Prevention en redacteur van het European Journal of Cancer Prevention, leidt hij een internationaal team van kankerexperts in verschillende studies, in het bijzonder borstkanker.

Zijn werk is gepubliceerd in meer dan 200 wetenschappelijke artikelen en boeken

ALEX VAN DEN BOSSCHE,
DR. IR.

Onderzoekswerk in medische implanteerbare hulpmiddelen voor zijn doctoraatsthesis over de “Automatische Implanteerbare Defribillator”.

Was mede-oprichter van Krypton NV, een KULeuven high-tech spin-off bedrijf gespecialiseerd in industriële optische metrologie. Hij was gedurende 15 jaar gedelegeerd bestuurder tot de succesvolle verkoop van het bedrijf aan Metris/Nikon.

Hij was mede-oprichter van Allegro Investment Fund, gespecialiseerd in technologie.

Sinds 5 jaar nam hij GrindoSonic over, een spin-off van de KULeuven, gespecialiseerd in meetsystemen voor materiaalkarakterisatie en kwaliteitscontrole.

This site is registered on wpml.org as a development site.